Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:07:54 GMT

نام حضرت زهرا (س) بر کتیبه‌های تاریخی پاکستان

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۶۰۹۹

نام حضرت زهرا (س) بر کتیبه‌های تاریخی پاکستان

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و پژوهشگر در بررسی‌هایش روی بناهای تاریخی پاکستان، کتیبه‌های تاریخی بسیاری را مستند کرده که نام حضرت زهرا (س)، حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) بر آن‌ها نقش بسته است.

مرتضی رضوانفر که مدتی برای پژوهشِ آثار ایرانی در پاکستان حضور داشته است، به ایسنا توضیح می‌دهد: شاه یوسف گردیزی (متوفی به ۵۳۱ قمری) از سادات حسینی است که به دلیل نقش مهمی که در گسترش اسلام در پاکستان داشته، بسیار مورد تکریم است و اکنون مقبره‌ وی در شهر مولتان پاکستان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ این پژوهشگر، در بخشی از متن کتیبه مقبره‌ شاه یوسف گردیزدی نام اهل‌بیت (س) این‌طور آمده است: «یا الله، یا محمد(ص)، یا علی(ع)، یا فاطمه الزهرا(ع)، یا حسن(ع)، یا حسین(ع). همچنین سه کتیبه فارسی از شعرهای مربوط به امام حسین (ع) در جوار آن قرار دارد.

مسجد عیدگاه در مولتان پاکستان

او همچنین به متن فارسی شعر حافظ که روی یکی از کتیبه‌های مسجد عیدگاه در شهر مولتان پاکستان نوشته شده، اشاره می‌کند.

روی این کتیبه شعری از حافظ  نوشته شده است: «هوالمعز/ هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد بعشق، ثبت است بر جریده عالم دوام ما / راقم: اخلاق حسین»

رضوانفر در باره کلمه فارسی عیدگاه توضیح می‌دهد: ‌در اکثر شهرهای مسلمان‌نشین در کشورهای منطقه و شبه قاره هند، مساجدی به نام عیدگاه وجود دارد که محل اجتماعات مذهبی و برپایی نماز عید است.

مسجد مدرسه وزیرخان در لاهور پاکستان

این عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی همچنین با اشاره به مسجد وزیر خان معروف به «بقعه خراسان» در شهر لاهور پاکستان می‌گوید: مسجد وزیرخان معروف به بقعه خراسان، توسط حکیم علم‌الدین، وزیر شاه جهان  (۱۶۲۸– ۱۶۵۸ میلادی) امپراتور گورکانی ساخته شده است. در صحن مسجد، مزار سی اسحاق گازرونی و دو سوی آن، حجره های مدرسه قرار دارد.

او با بیان این‌که این مسجد پُرتزئین‌ترین بنای گورکانی از نظر کاشی‌کاری و نقاشی به خصوص در سبک ایرانی است، «محمدطاهر خراسانی» را نیز یکی از معماران این شاهکار معماری معرفی می‌کند و می‌گوید: این مسجد از سال ۲۰۰۹ میلادی تحت نظارت و حمایت بانک جهانی، بنیاد آقاخان و دولت‌های نروژ، آلمان و آمریکا، بازسازی و حفاظت شده است.

به گفته‌ او، مسجد وزیرخان، چند کتیبه‌ فارسی نیز دارد که در متن یکی از کتیبه‌ها این‌طور نوشته شده است: «هو، دهقان دِرَوَد به حشر ای نیک سرشت، در مزرعه جهان هر آنچیز که کِشت/ در باب عمل بنای خیری بگذار، کآخر همه را رَهَست ازین در به بهشت»

مقبره علی هجویری در لاهور

او همچنین با اشاره به مقبره‌ «علی هجویری» در لاهور بیان می‌کند: ابوالحسن علی هجویری غزنوی، ملقب به «داتا گَنج‌بَخش» از عالمان و عارفان سده‌ پنجم هجری قمری و مولف کتاب کشف المحجوب است.

وی ادامه می‌دهد: مقبره داتا گنج بخش، مزین به چندین کتیبه از اشعار فارسی است، به‌عنوان مثال در متن کتیبه‌ ورودی این مقبره آمده است: «چه حُسنت آنکه در یکدم رُخت را صد نظر بینم، هنوزم آرزو باشد که یکبار دگر بینم».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتیبه تاریخی پاكستان حضرت زهرا س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۶۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، طرح ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بزرگراه شهید هاشمی و مسیرهای منتهی به بهشت زهرا (س) با مشارکت یگان اجراییات شهرداری تهران، کلانتری ۱۷۱، اداره کل بهزیستی شهر تهران، پلیس راهور، سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، مرکز رصد و پایش آسیب‌های اجتماعی و سازمان بهشت زهرا (س) انجام شد.

حسین اخگرپور سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ گفت: با توجه به اینکه محور شهید هاشمی از بزرگراه‌های پر تردد و از مسیرهای منتهی به بهشت زهرا (س) محسوب می‌شود اغلب کودکان کار در حاشیه این محور و در غرفه‌ها مشغول فروش گل هستند.

وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از سو استفاده از کودکان، احتمال خطر تصادف آن‌ها و ایمنی ترافیکی در حاشیه بزرگراه در قالب طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ۶۳ کودک مشغول به کار در غرفه‌ها توسط مددکاران سازمان بهزیستی جذب و به منظور ساماندهی جمع‌آوری شدند.
به گفته این مسؤول، شناسایی سر شبکه‌های به کارگیری کودکان در حاشیه این محور و بهشت زهرا (س) در دستور کار قرار دارد.

دیگر خبرها

  • لحظاتی از حضور مهمانان ویژه مسجد مقدس جمکران
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • حضور پاراتکواندو دشتستانی در اردوی تیم ملی
  • سیاهپوشی حرم امام رضا (ع) به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع)
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا