Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مهدوی با روایت زندگی «امّ اَیمَن» به‌عنوان یکی از بانوان رجعت‌کننده، گفت: شاخصه مهم زندگی او، محبت فراوان نسبت به اهل بیت(ع) است؛ وی به‌نوعی برای حضرت زهرا(س) مادری کرد و بنابر وصیت ایشان در تشییع و تدفین مخفیانه حضرت(س) حضور داشت.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: در کتاب «دلایل الامامه» از منابع شیعی نوشته مرحوم طبری آمده که امام صادق (ع) فرمودند: بعد از ظهور، ۱۳ زن رجعت می کنند که راوی می گوید ابتدا از حضرت (ع) سوال کردم، این زنان چه مسئولیتی خواهند داشت، ایشان پاسخ دادند: این زنان همانند جنگ های دوران پیامبر(ص) مجروحان را درمان خواهند کرد و از بیماران پرستاری می کنند که راوی اسامی این زنان را از امام(ع) جویا می شود و ایشان نام ۹ نفر از آنان را اینگونه بیان می کنند و می فرمایند: «سمیه مادر عمار یاسر، صیانه الماشطه، امّ ایمن، ام خالد احمسیه، زبیده، حبّابه والبیّه، قنواء دختر رشید هجرى» که یا حدیث ناقص نقل شده است و یا امام تنها به 9 تن اشاره می کند  که از این میان نیز سه تن ناشناخته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در کتاب «خصایص فاطمی»، شیخ محمد باقر کجویی از جناب نسیبه، دختر کعب مازنیه هم به عنوان یک زن رجعت کننده نام برده است.

 

از این رو، در سلسله گفتگوهایی با حجت الاسلام «جواد جعفری»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت و مولف کتاب «بانوان رجعت کننده» بنا داریم ویژگی ها و سرگذشت هفت تن از زنان رجعت کننده در دوران ظهور امام زمان (عج) را به منظور ارائه درس هایی برای بانوان منتظر کشور بررسی کنیم، در ادامه سومین شماره از این گفتگو که پیرامون جناب «ام ایمن» را است،‌ می خوانید:

 

بنابر نقل تاریخ «ام ایمن» چه کسی بود و با پیامبر اکرم(ص) چه نسبتی داشت؟

 

نام اصلی ام ایمن، برکت است، او دختر محصن و اهل حبشه و سیاه پوست بود. زمان حمله ابرهه به مکه او نیز همراه سپاهیان آمده بود که بعد از شکست، اسیر و کنیز مادر پیامبر (ص) شد.

 

بعد از رحلت پدر پیامبر(ص)،  زمانی که آمنه برای دیدار با برادرانش راهی مدینه شد، در محلی به نام ابوا از دنیا رفت لذا پرستاری پیامبر (ص) از شش سالگی بر عهده ام ایمن قرار گرفت و او ایشان را به مکه باز گرداند. ام ایمن به این دلیل که از شش سالگی پرستاری پیامبر (ص) را بر عهده گرفته بود به نام «حاضنه رسول الله(ص)» نامیده می شد و پیامبر(ص) ایشان را مادر خطاب می‌کرد و می فرمود ام ایمن  بعد از مادرم، حق مادری بر گردن من دارد و در کلام دیگری فرمودند: ام ایمن باقی مانده از خاندان من است و  او مرا یاد پدر و مادرم می‌اندازد.

 

زندگی ام ایمن بعد از مبعوث شدن پیامبر (ص) به رسالت چه کیفیتی یافت؟

 

پیامبر (ص) پس از ازدواج با حضرت خدیجه (س)، ام ایمن را آزاد کردند و او با شخصی به نام عبید بن زید ازدواج کرد، حاصل این ازدواج فرزندانی بود که همه آنها جزء مهاجرین و یاران پیامبر (ص) به حساب می آمدند و در جنگ خیبر و حنین، در رکاب پیامبر (ص) به شهادت رسیدند. بعد از رحلت همسر ام ایمن پیامبر (ص) فرمودند: اگر کسی بنا دارد با زنی از اهل بهشت زندگی کند، با ام ایمن ازدواج کند که در نهایت او به ازدواج زید بن حارث درآمد. حاصل این ازدواج فرزندی به نام اسامة بن زید بود که بعدها فرمانده لشکری از سپاهیان پیامبر (ص) شد.

 

ام ایمن چه زمانی به پیامبر (ص) ایمان آورد و مسلمان شد؟

 

در تاریخ آمده ام ایمن، چهارمین فردی است که به دین اسلام گروید و جزء راویان و محدثان برجسته محسوب می شود که هم اهل سنت و هم شیعیان احادیث و روایات بسیاری از وی نقد کرده اند.

 

از روایات مشهوری که توسط ام ایمن در تاریخ اسلام مطرح شده، نمونه‌هایی را ذکر کنید.

 

حدیث مشهور طَیر مَشویّ (مرغ بریان) توسط ام ایمن ذکر شده و روایتی در راستای اثبات ولایت و خلافت امام علی (ع) است. در این روایت آمده: برای پیامبر(ص) پرنده ای بریان هدیه آوردند، حضرت (ص) فرمودند: خداوندا بهترین خلق را نزد من بیاور تا در خوردن این طعام شریک من باشد که در این هنگام امیرالمومنین (ع) نزد رسول خدا(ص) آمد؛ این روایت نشان می‌دهد، بهترین خلق بعد از پیامبر (ص)، امام علی (ع) است.

ام ایمن روایت های بسیاری نیز پیرامون حضرت زهرا (س) و فضایل ایشان نقل کرده و جزء افرادی بوده است که در خصوص اتفاقات و رویدادهای رخ داده، در زمان عقد و عروسی امیرالمومنین امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) روایت های متعددی را ذکر کرده است. ام ایمن به این دلیل که به پیامبر (ص) بسیار نزدیک بوده، روایات و نقل‌های بسیاری را پیرامون اتفاقات تلخ و شیرین زندگی ایشان و اهل بیت (ع) نقل کرده است.

 

در تاریخ نقل شده است که تقریبا بعد از یک ماه از عقد امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)، ام ایمن واسطه شد تا امام علی (ع) به منزل پیامبر (ص) بیایند یعنی پیامبر (ص) او را فرستاد، ایشان را به خانه بیاورد تا تدارک عروسی چیده شود و در این مسیر نیز ام ایمن، مسئول خرید جهیزیه برای حضرت زهرا (س) و در شب عروسی نیز ام ایمن، دربان خانه حضرت زهرا (س) بود و به نوعی برای ایشان مادری می کرد.

تمامی این روایات و اعمال نشان می دهد که ام ایمن، علاقه بسیاری نسبت به اهل بیت (ع) داشت. روزی ام ایمن در حال گریه بود که پیامبر (ص) علت را جویا شدند، او پاسخ داد: چرا برای حضرت زهرا (س) مراسم عروسی مفصلی نمی‌گیرید، پیامبر (ص) پاسخ دادند: گریه نکن، قسم به خدا که در مراسم عروسی حضرت زهرا(س)، جناب جبرئیل، میکائیل، اسرافیل و هزاران فرشته حضور دارند و خداوند به درخت طوبی دستور داده است لباس های حریر و جواهرات برای حضرت زهرا (س) آماده کند و این قدر این لباس ها و جواهرات زیاد است که فرشته ها نمی دانند با آنها باید چه کنند و خداوند درخت طوبی را مهر فاطمه(س) قرار داده است که همه این ها نشان می دهد ام ایمن، احساس مادری نسبت به حضرت زهرا (س) داشت.

 

وجود چه مولفه هایی در زندگی ام ایمن او را جزء زنان رجعت کننده قرار داده است؟

 

شاخصه مهم زندگی ام ایمن، علاقه و محبت بسیار زیاد ایشان نسبت به اهل بیت (ع) است و در تاریخ و روایات مختلف، ایشان بسیار نزدیک با اهل بیت(ع) بودند. در تاریخ ذکر شده است که ام ایمن از پسر حضرت زهرا (س) یعنی امام حسین (ع) پرستاری کرده است یا در ماجرای غصب فدک نیز جزء افراد مدافع حضرت زهرا (س) محسوب می شد و زمانی که بنا داشتند به زور از حضرت علی (ع) بیعت بگیرند، ام ایمن برخاست و اعتراض کرد و به این دلیل که جایگاه مادری برای پیامبر (ص) داشت، در میان مسلمانان از احترام بسیار بالایی برخوردار بود و نمی توانستند حرف او را نادیده بگیرند؛ بنابراین یکی دیگر از ویژگی‌های شاخص ام ایمن، دفاع جانانه از اهل بیت (ع) است. زندگی ام ایمن سراسر مملو از عشق به پیامبر (ص) و حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) است.

دیگر ویژگی مهم او امر به معروف و نهی از منکر دیگران در حد نهی کردن خلفای جامعه بود که این روند طبیعتا موجب می‌شد ام  ایمن بسیاری از امتیازات را از دست بدهد اما او به دفاع از حق پرداخت که این ها می تواند سرمشق ما بوده و درسی آموزنده برای منتظران ظهور امام زمان (عج) باشد.

 

ام ایمن راوی و ناقل چه احادیثی از پیامبر (ص) پیرامون حضرت زهرا (س) بوده است؟

 

راوی حدیث معروف که پیامبر (ص) فرمودند: حضرت زهرا (س) سرور زنان اهل بهشت است، ام ایمَن است او در زمان غصب فدک به این حدیث اشاره کرد و گفت: چگونه در مقابل چنین بانویی ایستاده و در حقش ظلم می کنید.

 

ام ایمن در چه زمانی از دنیا رفت؟

 

ام ایمن عمری بسیار طولانی داشت، به طوری که ایشان در زمان شهادت حضرت زهرا (س) نیز حضور داشت و جزء افرادی بود که بنابر وصیت بی بی دوعالم(س) در مراسم تشییع و تدفین ایشان حضور داشت. در تاریخ نقل شده تابوت حضرت زهرا (س) نیز توسط ام ایمن آماده شد، او گفت که در حبشه  اموات را در چنین تابوتی قرار می دادند تا بدنشان مشخص نبود.

عشق ام ایمن به حضرت زهرا (س) به قدری بود که بعد از شهادت ایشان نتوانست در مدینه بماند و از فرط ناراحتی دوباره به مکه برگشت. در مسیر بازگشت به مکه تشنه شد و دعا کرد خداوندا من خادم حضرت زهرا (س) هستم آیا می خواهی از تشنگی بمیرم که خداوند آبی از آسمان فرستاد که بعد از نوشیدن آن آب، ام ایمن تا ۷ سال آب و غذا نخورد.

 

ام ایمن در نهایت بعد از سال‌ها محبت و خدمت به اهل بیت (ع) در زمان حکومت عثمان از دنیا رفت.

 

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دولت روز جهانی مسجد عید غدیر شبستان یزد شیراز مراسم عمامه گذاری روز جهانی مساجد مساجد اردبیل ظهور امام زمان عج انتظار فرج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد

به گزارش قدس خراسان، حجت‌الاسلام محرم مصوری امروز در خطبه‌های نماز جمعه بردسکن ضمن تسلیت شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور اظهار کرد: متأسفانه عده‌ای با اقتصاد و معیشت مردم بازی می‌کنند که باید متولیان امر به ویژه دستگاه قضا دست این افراد نفوذی را کوتاه کنند.

امام جمعه موقت بردسکن عنوان کرد: همان طور که در عملیات وعده صادق توانستیم رژیم غاصب صهیونیستی را سر جای خود بنشانیم امروز هم در حوزه اقتصاد کشور نیاز به یک وعده صادق داریم و افرادی که در حوزه اقتصادی و معیشت مردم خللی ایجاد می‌کنند آنها را نیز سر جای خود بنشانیم.

وی افزود: رمز موفقیت‌ها و پیشرفت‌های نظام به ولایت‌باوری و ولایت‌پذیری است و در حوزه اقتصاد نیز باید ولایت‌باور و ولایت‌پذیر باشیم.

مصوری با اشاره به نامگذاری سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: بیش از ۱۰ سال است که مقام معظم رهبری شعار سال‌ها را با محوریت مباحث اقتصادی نامگذاری می‌کنند و امروز اقتصاد ما نیاز به یک طوفان الاقصی دارد.

امام جمعه موقت بردسکن اظهار کرد: همان‌طور که تهدیدات و حرکات دشمنان را با موشک‌ها و پهبادها نقطه‌یابی و پایگاه‌های آنها را مورد هدف قرار می‌دهیم، برای مبارزه با مفسدان اقتصادی نیاز به شناسایی و نقطه‌یابی پایگاه‌ها و مراکز فساد اقتصادی داریم تا بتوانیم شاهد جهش تولید با مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف باشیم.

وی از دولتمردان خواست با وعده‌های صادق مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را نیز مرتفع کنند. 

مصوری برپایی نمایشگاه بین‌المللی اقتصاد و توانمندی‌ها و صادرات را کار بسیار ارزشمندی دانست و گفت: خوشبختانه فعالان اقتصادی از این نمایشگاه استقبال بسیار خوبی داشتند.

امام جمعه موقت بردسکن بیان کرد: امروز دشمنان از ولایت‌پذیری و ولایت‌باوری ملت ایران هراس دارند و اگر امروز دشمنان به دنبال این هستند که زنان محجبه را با یک سری حرکت‌های خود به انحراف بکشانند کور خوانده‌اند، چرا که زنان متدین و محجبه ما هیچگاه گول ترفندهای دشمنان را نخواهند خورد و با حفظ حجاب خود مشت محکمی بر دهان دشمنان خواهند زد.

وی در بخش دیگر از خطبه‌های نماز جمعه به روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر اشاره کرد و ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های جمعیت هلال احمر شهرستان بردسکن از مسئولان استانی خواستار تقویت جمعیت هلال احمر این شهرستان به لحاظ نیروی انسانی و اعتباری شد. 

مصوری اظهار کرد: با توجه به موقعیت شهرستان بردسکن به لحاظ وجود گسل درونه و راه‌های مواصلاتی نیاز است که از هر لحاظ جمعیت هلال احمر شهرستان بردسکن مورد توجه قرار بگیرد. 

امام جمعه موقت بردسکن با گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مطهری افزود: خوشبختانه آموزش و پرورش شهرستان در بیشتر حوزه‌ها خوش درخشیده است و حرفی برای گفتن در استان و حتی کشور دارد. 

وی به مقام والای معلم و استاد اشاره کرد و گفت: نیاز است که همه دستگاه‌های اجرایی و خدماتی و خیران توجه ویژه‌ای به آموزش و پرورش داشته باشند.

مصوری با توجه به سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان کرد: به همت شورای هیئات مذهبی برنامه‌ریزی شده است در سالروز شهادت اجتماع صادقیون در محل مسجد جامع شهرستان با حضور هیئت‌های عزاداری برپا و مراسم سینه‌زنی و مرثیه‌سرایی با حضور مداحان اهل بیت(ع) نیز برگزار شود، همچنین حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) بردسکن نیز در صبح شهادت این امام همام در محل این مدرسه اقامه عزا خواهد داشت که از عموم مردم دعوت می‌شود در این مراسم نیز شرکت کنند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • استان گلستان در سوگ شهادت امام صادق (ع) + فیلم
  • برگزاری دومین دوره مسابقات چندگانه رزمی علمداران ولایت در لرستان
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • آمریکا بزرگترین طاغوت جهان است
  • دفاع از کشور مستلزم حضور همه جانبه در میدان است
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • جزئیات تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده اصفهانی
  • یادواره شهدای سنگر سازان بی سنگر مرند